Sagt om (och till) mig

Mimmi var rakt igenom tydlig i sin feedback och lätt att jobba med. Det kan vara läskigt att lämna sin text i någon annans händer, men så var absolut inte fallet med Mimmi.

David Renklint, författare

Mimmi har inte bara ett skarpt öga för text, hon är också ofantligt streetsmart vad gäller den, för författare så viktiga, omvärldsbevakningen. Mimmi har varit en värdefull spindoktor i marknadsföringen av min bok mot olika boksidor på nätet såväl som mot potentiella ”ambassadörer” för bokens teman. Jag kommer anlita Mimmi för alla mina kommande litterära projekt.

Jessica Haas Forsling, frilansskribent och författare till boken ”Främmande fåglar” vid Norstedts förlag

Mimmis manuskompetens och affärsmässighet gör henne till en mycket omtyckt och duktig kollega. Hon är driven i sitt arbete, lösningsfokuserad, trygg, prestigelös och tydlig.

Sahar Tarakemeh, redaktionsansvarig Bonnier Carlsen

Stort tack för total läsnärvaro.

Stina Zethraeus, redaktör Bonnier Carlsen

Mimmi är en van läsare av många genrer. Hon ser snabbt olika perspektiv och är rak och tydlig i sin feedback.
Mimmi fokuserar på att lyfta texten och storyn ur ett läsarperspektiv som verkligen behövs för mig som författare.

Hannes Lyckholm, författare

Mimmi har en otrolig fingertoppskänsla för att hantera manus. Hon behandlar det och författaren av manuset varsamt utan att hymla med det som behöver förbättras eller förtydligas. Hon tar upp de delar som behöver förstärkas på ett otroligt fint sätt, och stärker författaren på köpet. Hon lämnar smak och personligt tycke utanför och ser till vad som är bäst för det aktuella manuset. Hon ser till hela manuset, och med hjälp av hennes stora erfarenhet av litteratur, tar hon fram det som funkar och det som inte funkar. Hon ger värdefulla tips, och lägger ner all sin skicklighet i lektörsläsningen. Om du letar efter en person som kommer bry sig om att göra ett riktigt bra jobb, så har du hittat henne.

Rose-mari Kainulainen, aspirerande författare och illustratör

Proffsig genomgång av manus med bra synpunkter och frågeställningar. Mimmi är intresserad och engagerad i hur min text kan bli bättre – vilket jag också är – och det öppnar upp för ett gott samarbete. 
Jag litar på Mimmis omdöme gällande mitt manus och hon förmedlar sin åsikt sakligt och får mig att förstå att allt blir bättre om vi städar upp och dödar dessa små älsklingar, precis som det ska vara. Kan verkligen rekommendera Mimmi!

Christina Luoma, skådespelare

Mimmi har kommit med konstruktiva synpunkter på mitt manus som jag haft stor nytta av för att lyfta fram huvudstoryn i min berättelse. Mimmi har också effektivt pekat ut passager där t.ex berättarperspektivet behövts rättas till på ett sätt som varit mycket tacksamt att få nya ögon på! Hon har även bidragit med hjälpsamma förslag på hur jag ska arbeta vidare och lösa vissa problem.

Martin Birgerson, aspirerande författare

Mimmi är skarp och professionell.
Hennes talanger ligger i att tolka uppdrag inom färg och form och leverera innovativa och konstnärliga lösningar.
Hon har hög arbetsmoral och ett stort hjärta.

Johanna Lundin, jämställdhetskonsult Equalate

Mimmi är en värdegrundsbaserad, kunnig och lyhörd kommunikatör.
Hon gör sina uppdrag på ett rappt, effektiv och skojigt sätt och hjälper mig att se det starka genom tydliga frågeställningar.
Tydligheten hjälper mig som uppdragsgivare.

Annika Lind, Västmanlands länsbildningsförbund

Mimmi responsläste en bok som mitt förlag ska ge ut, och både jag och författaren blev mycket nöjda.
Vi fick tillbaka ett noggrant och engagerat arbete och texten fick sig ett rejält lyft.
Jag kommer självklart att anlita Mimmi igen, för kommande böcker!

Annelie Salminen, journalist

Du är så himla bra lektör!

Sahar Tarakemeh, redaktionsansvarig Bonnier Carlsen